Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ημερίδα «'Ασυλο και Μετανάστευση»


Στην ημερίδα «Άσυλο και Μετανάστευση | Προκλήσεις και Εντάσεις», η οποία συνδιοργανώνεται από πέντε φορείς, συμμετέχει η ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο των θεματικών εργαστηρίων για ζητήματα ασύλου και ένταξης προσφύγων και μεταναστών. 


Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί το ακριβές πρόγραμμα, το οποίο διαμορφώθηκε από τους συνδιοργανωτές και πιο συγκεκριμένα από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, το Γερμανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Αντιγόνη, την Eυαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων Θεσσαλονίκης και την Συμβίωση. 



Θεματικά εργαστήρια | Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στα θεματικά εργαστήρια θα συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες με στόχο την διερεύνηση των προβληματικών με γνώμονα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ατόμων που αιτούνται προστασίας και της πολιτείας, όπως επιτάσσει το διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο, ώστε να προστατευτούν ευπαθή μέλη της κοινωνίας μας. 

Σκοποί των εργαστηρίων είναι η δικτύωση των αιτούντων άσυλο, προσφύγων, μεταναστών και των ενώσεών τους, των σχετικών φορέων και οργανώσεων, ο χωρίς αποκλεισμούς διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η πιθανή διατύπωση προτάσεων και η συν-διατύπωση ενός κειμένου-πλαισίου με αποδέκτη την επίσημη πολιτεία, με προτάσεις για την ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης και τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μηχανισμού προστασίας των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στη Θεσσαλονίκη. 

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από τους παρακάτω αναφερόμενους διοργανωτές και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο με πρόσκληση και προηγούμενη εγγραφή.

Γλώσσα: Ελληνικά και Γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου