Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο


Την πλούσια συλλογή φορητών όπλων, οχημάτων, αρμάτων αλλά και περισσότερα από δέκα χιλιάδες κειμήλια είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι ανήλικοι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα της ΑΡΣΙΣ.

Έντεκα από τους νεαρούς που διαμένουν στον ξενώνα φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ  περιηγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και μέσα από τα πολύτιμα κειμήλια που αυτοί φιλοξενούν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μια αναπαράσταση της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος.

Ξεκινώντας από τα Προεπαναστατικά Χρόνια, οι συλλογές του Μουσείου ανασυνθέτουν κύριες για τη χώρα και τη Θεσσαλονίκη περιόδους όπως ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Α’ και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Οι νεαροί πρόσφυγες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ξενάγηση, που έγινε στα αγγλικά και παράλληλα μεταφραζόταν στη μητρική τους γλώσσα.

Η ΑΡΣΙΣ ευχαριστεί θερμά όλο το προσωπικό του Πολεμικού Μουσείου που υποδέχτηκε τους φιλοξενούμενους του ξενώνα της και κυρίως τον στρατιώτη/ξεναγό που με υπομονή και προθυμία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου