Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Θεάτρο Σκιών στο «Σπίτι της Άρσις»


Ένα πρωινό γεμάτο παιχνίδι, χαρά και παιδικά χαμόγελα πέρασαν την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 τα παιδιά, οι εθελοντές και οι φίλοι του ξενώνα Προσωρινής φιλοξενίας παιδιών και εφήβων ή αλλιώς το «Σπίτι της Άρσις» στο Ωραιόκαστρο.

Στις 12.30 το μεσημέρι όλα τα παιδάκια παρακολούθησαν την παράσταση του Θεάτρου Σκιών του κ. Γιάννη Μαυροκορίδη μέσα στο χώρο του Ξενώνα, ενώ οι πιο μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καλό καιρό και να τα πούν στην αυλή του!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μαυροκορίδη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση χαρίζοντας μας ένα πολύ όμορφο και διαφορετικό πρωινό! Η στήριξη του καθώς επίσης και η πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου εθελοντών ΑΡΣΙΣ Ωραιοκάστρου «Συνυπάρχω» όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν κινητήρια δύναμη για όλους όσους εργάζονται στον Ξενώνα.

Επίσης, ο ξενώνας συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα "Αυτοεκτίμηση των παιδιών μας και πως μπορούμε να την ενισχύσουμε" που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Απριλίου 2013 στο χώρο εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Η ανταπόκριση των γονέων ήταν μεγάλη με την ψυχολόγο Ρέρα Ειρήνη, να παρουσιάζει τα βασικά γνωρίσματα της αυτοεκτίμησης, την αναπτυξιακή της πορεία, τη σχέση της με την σχολική επίδοση, το άγχος, το φύλο, το διαζύγιο, το ρόλο του πατέρα στην ομαλή ανάπτυξή της, καθώς και χαρακτηριστικά παιδιών με χαμηλή και υψηλή αυτοεκτίμηση. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους όπου και εκφράστηκαν απορίες, προβληματισμοί, ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάθηκαν πρακτικοί τρόποι ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών μας, όπως και μέρος από δραστηριότητες. Επιπλέον, έγινε ολοκληρωμένη παρουσίαση της δράσης, των λειτουργιών και των παροχών του ξενώνα το «Σπίτι της Άρσις» σε παιδιά και εφήβους που βρίσκονται σε κίνδυνο από την κοινωνική λειτουργό και υπεύθυνη του ξενώνα, κ. Κολοβού Μαριάννα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου