Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η ΑΡΣΙΣ συμμετέχει στη Γιορτή της ΠολυγλωσσίαςΜε τέσσερις δράσεις συμμετέχει η ΑΡΣΙΣ στη Γιορτή της Πολυγλωσσίας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο τριήμερο (7-9 Ιουνίου) στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου Α΄ 1). Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας και με άλλους φορείς της πόλης μας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των δράσεων της ΑΡΣΙΣ έχει ως εξής:

1. Παρασκευή 7/6 και ώρα 19:15-20:15, Νέο Δημαρχείο, Αμφιθέατρο

Αφήγηση τσιγγάνικου παραμυθιού στα Ρομανί
Μια σύμπραξη του Νηπιαγωγείου του τσιγγάνικου οικισμού Αγίας Σοφίας, του Συλλόγου Ελληνίδων Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου, της "ΑΡΣΙΣ" Κοινωνικής Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Προγράμματος Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά στις περιφέρειες Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πλαίσιο: το τσιγγάνικο παραμύθι -διασώθηκε προφορικά και καταγράφηκε ειδικά γι' αυτή την εκδήλωση-, αφηγήτρια: Αννούλα Μάγγα, πρωταγωνιστές: τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Κιθάρα: Γιάννης Πουρνάρας
Πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη και υποστήριξη των  κυρίων: Απόστολου Βέττα, σκηνογράφου, καθηγητή του τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ και του Κώστα Βόμβολου, μουσικού, καθηγητή του τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ.

2. Σάββατο 8/6 και ώρα 17:00, Νέο Δημαρχείο, Φουαγιέ

Στο Καφέ των γλωσσών
Εισήγηση με θέμα: "Οι γλώσσες που συναντά η ΑΡΣΙΣ"

3. Κυριακή 9/6 και ώρα 11:00-13:00, Νέο Δημαρχείο, Αμφιθέατρο

 MOBILE SCHOOL (ΑΡΣΙΣ/PRAKSIS)
Το Κινητό Σχολείο θα υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους για να παίξουν να μάθουν, να ευαισθητοποιηθούν

4. Κατά το τριήμερο 7-9 Ιουνίου, Νέο Δημαρχείο, Αίθουσα Νερού
θα προβάλλεται η ταινία με τίτλο "Unexpected Life" που δημιουργήθηκε από τα παιδιά του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος YouthMe (Youth and Migration in Europe), DAPHNE III.

Αποτελεί ένα οδοιπορικό από τη χώρα καταγωγής στη χώρα υποδοχής. Η γλώσσα διαλόγων είναι τα αφγανικά (φαρσί) κι έχει ελληνικούς υπότιτλους.

-Το συνοπτικό πρόγραμμα της Γιορτής της Πολυγλωσσίας εδώ.
- Για την πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ.
- Το πρόγραμμα της ημερίδας: "Η Ελληνική γλώσσα και η Πολυγλωσσία: Ζητήματα κοινωνικής συνοχής", πατήστε εδώ.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου