Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΑΡΣΙΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων

 

Με χρώματα, χαμογελαστά πρόσωπα παιδιών αλλά και λουλούδια πλημμύρισε ο πεζόδρομος Αγίας Σοφίας χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων αλλά και πρώτη ημέρα της Άνοιξης.

Παιδιά από σχολεία της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΑΡΣΙΣ με τίτλο «διαφορετικότητα και ισότητα ανθίζουν στον ίδιο δρόμο» είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να γράψουν τα δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού σε ένα μεγάλο καμβά που στήθηκε κατά μήκος του πεζόδρομου.

Μαθητές από το 10ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, το 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και από το 1ο Γενικό Λύκειο Μενεμένης μαζί με τους καθηγητές τους, δεκάδες εθελοντές  αλλά και περαστικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΡΣΙΣ. Μέσα από τη ζωγραφική και τα διαδραστικά παιχνίδια που διοργάνωσε η ομάδα του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της οργάνωσης, οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να αναπτύξουν το αίσθημα της συνεργασίας, του σεβασμού προς τους άλλους, το ομαδικό πνεύμα αλλά και να προσεγγίσουν  τις έννοιες της ισότητας και της διαφορετικότητας.

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσαν τα Παιδιά Εν Δράσει αλλά και το κινητό σχολείο (Mobile School) της ΑΡΣΙΣ, ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαλείο - όχημα, το οποίο χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν ή εργάζονται στον δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον.

Στόχος της εκδήλωσης, στο πλαίσιο της οποίας μοιράστηκαν γλαστράκια με χρωματιστά λουλούδια στο παιδιά που συμμετείχαν, ήταν η ευαισθητοποίηση στο ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο του ρατσισμού και της μη ανοχής απέναντι στη διαφορετικότητα. Προς την κατεύθυνση αυτή άλλωστε η ΑΡΣΙΣ, με την καθημερινή της δράση προσπαθεί να παρεμβαίνει ως φορέας προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδίως των δικαιωμάτων του παιδιού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κόσμο που συμμετείχε, τους εθελοντές, το Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του χώρου, τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τις υπευθύνους αυτών,  τους διευθυντές και καθηγητές των σχολείων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τα φυτώρια Ιντζέ για την ευγενική προσφορά των λουλουδιών, καθώς και τα ίδια τα παιδιά που με την όρεξη και τα χαμόγελά τους ομόρφυναν την εκδήλωσή μας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου