Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εκδήλωση για την κατοχύρωση της Παγκόσμιας Ημέρας των Παιδιών στο Δρόμο

       Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  PRAKSIS  και ΑΡΣΙΣ

συμμετέχουν

στην παγκόσμια προσπάθεια για την κατοχύρωση της 12ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για τα Παιδιά στο Δρόμο

και διοργανώνουν την 12η Απριλίου

εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ώρα 11:00 π.μ. έως και 17:00 μ.μ
Το Κινητό Σχολείο (Mobile School), ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο που με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΑΡΣΙΣ και PRAKSIS συμπληρώνει ένα χρόνο από την επιστροφή του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ‘παρκάρει’ και φέτος στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το ειδικά σχεδιασμένο «σχολείο» μας που καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών που ζουν ή/και εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον, θα περιμένει τους μικρούς του φίλους για να τους προσφέρει γνώσεις και ψυχαγωγία μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση. Κλόουν και ξυλοπόδαροι θα δώσουν τον ρυθμό, ενώ καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν με καμβά στα πρόσωπα των παιδιών που θα συμμετέχουν.   

Σε μια εποχή όπου αρκετά παιδιά βρίσκονται  στους δρόμους των  ελληνικών πόλεων είτε δουλεύοντας, είτε επειδή κανείς δεν νοιάζεται για αυτά, είτε αναζητώντας μία φωλιά,  η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών αποτελεί βασική προϋπόθεση στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις PRAKSIS και ΑΡΣΙΣ με πολυετή εμπειρία στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και στην κοινωνική υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, επισείουν την προσοχή στην παρουσία των παιδιών που ζουν κι εργάζονται στο δρόμο καλώντας τους πολίτες να αφιερώσουν «ένα βλέμμα» τους σε αυτά, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να χαίρουν ίσα δικαιώματα. Δεν δίνουμε  χρήματα στα παιδιά στο δρόμο, δίνουμε ευκαιρίες στα δικαίωματά τους: στην φροντίδα, στην εκπαίδευση, στην στέγη, στην υγεία. Όλοι μαζί, μπορούμε να συμβάλλουμε στην εξάλειψη του φαινομένου.

Πληροφορίες
κα. Χριστίδου Μένη στο 2310 556145 και 2310 550223, από την ΜΚΟ PRAKSIS
    κες. Ολυμπιάδα Παρταλά & Μαριάνθη Μότα στο 2310 227311 και 2310 526150, από την ΜΚΟ AΡΣΙΣ

 Το πρόγραμμα Mobile School ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Νοεμβρίου 2009 με τη συνεργασία των Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ και PRAKSIS και εφαρμόζεται σε περιοχές όπου παρατηρούνται παιδιά που ζουν ή εργάζονται στο δρόμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου