Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Κοινωνική εργασία στο δρόμο


Η εικόνα παιδιών που δουλεύουν καθημερινά στο δρόμο έχει γίνει πια πολύ οικεία σε όλους και όλες εμάς. Παιδιά που, αντί να απολαμβάνουν τις χαρές της παιδικής ηλικίας, αναγκάζονται πολλές φορές να πουλήσουν μικροαντικείμενα και να επαιτούν.

Η ΑΡΣΙΣ παρεμβαίνει σταθερά στο φαινόμενο αυτό από τα πρώτα χρόνια της δράσης της.
Ειδικότερα:


  • Πραγματοποιεί κοινωνική εργασία στο δρόμο καταγράφοντας τα περιστατικά εκμετάλλευσης παιδιών και στη συνέχεια ερχόμενη σε επαφή με το παιδί και την οικογένειά του.


  • Στα πλαίσια προγράμματος υποστήριξης προωθεί, ανάλογα με το τι είναι καλύτερο για το παιδί κάθε φορά, είτε τον επαναπατρισμό του σε συνεργασία με αντίστοιχες κοινωνικές οργανώσεις στην χώρα καταγωγής του παιδιού είτε την υποστήριξή του για ομαλή ένταξη εδώ.


  • Παράλληλα, παρακολουθεί το θέμα της εκπαίδευσής του και παρέχει στο ίδιο και στην οικογένειά του ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση και τη δυνατότητα να έχει ένα σταθερό σημείο αναφοράς σε περίπτωση ακόμα πιο δύσκολων καταστάσεων.


  • Σε περίπτωση που το παιδί ζει με την οικογένειά του, αυτή στηρίζεται με την παροχή ειδών άμεσης ανάγκης, ενώ το ίδιο εντάσσεται στα προγράμματα εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης του ΚΥΝ.

  • Αν, όμως, διαπιστωθεί ότι είναι θύμα διακίνησης, εκμετάλλευσης και κακοποίησης, δρομολογείται -σε συνεργασία με την αστυνομία, την εισαγγελία ανηλίκων και τις κοινωνικές υπηρεσίες- η ένταξή του σε κέντρο παιδικής προστασίας.

Επικοινωνία:
ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ (Κ.Υ.Ν.)
Ζαλίκη 2, Τ.Κ. 54630
Τηλ. & Fax: 2310 228850, 227311
email: arsiskyn@gmail.com
Υπεύθυνη: Βαλμπόνα Χυστούνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου